Taskforce

Het beroep van schoolleider is continu in beweging. SRVO onderzoekt daarom in hoeverre het huidige beroepsprofiel toe is aan een herziening. Vier schoolleiders en drie experts op dit gebied – lectoren Dr. Loes van Wessum, Dr. Inge Andersen en Dr. Anje Ros voeren dit onderzoek uit. Schoolleiders, maar ook docenten, leerlingen en opleiders worden daarbij geraadpleegd. Naast het herijken van het beroepsprofiel is aandacht voor de vraag hoe het beroepsprofiel kan bijdragen aan de professionele ontwikkeling van schoolleiders.

Per 1 maart 2019 zijn vier schoolleiders als ambassadeur voor SRVO aan de slag gegaan. De schoolleiders vertegenwoordigen SRVO in de regio en zijn daarnaast betrokken bij onderzoek naar de actualisatie van het huidige beroepsprofiel en onderzoek naar professionalisering van schoolleiders. Ze gaan in gesprek met collega-schoolleiders om hen te enthousiasmeren zich in te schrijven bij en deel te nemen aan de activiteiten van SRVO. Naast de vier schoolleiders in de taskforce, zijn twee schoolleiders met een specifieke taak aangesteld: Myrthe van der Giesen voor de LeiderschapsLabs en Sigrid Japenga voor de reflectiegesprekken. Tot slot dragen de schoolleiders bij aan de bouw en ontwikkeling van het webregister en platform van SRVO.

Taskforce - Madeleine Lodeweges

Madeleine Lodeweges "Ik vind het belangrijk om tijd te maken om te delen"

Taskforce - Sigrid Japenga

Sigrid Japenga "Samen omdat het kan" β€˜Via SRVO bestaat er de mogelijkheid om ons beroep als schoolleider zichtbaarder te maken. Toekomstgericht met elkaar blijven praten over wat we gezamenlijk willen en kunnen doen voor ons onderwijs. Gewoon omdat dat kan.’

Taskforce - Daan van Weelie

Daan van Weelie "Ervaringen delen en verdieping zoeken. Collectief leren"

Taskforce - Emely Meijerink

Emely Meijerink "Alleen ga je snel, maar samen kom je verder" "Samenwerken aan een sterke beroepsgroep"

Taskforce - Marijke Vermeer

Marijke Vermeer "Leren in de breedte"