Beoordelingsformulier leiderschapspraktijken

Wil je zelf ook met de beroepsstandaard aan de slag voor ontwikkelgesprekken in je school? Laat je inspireren door dit praktijkvoorbeeld!

De Openbare Scholengemeenschap Het Erasmus in Almelo heeft de vernieuwde beroepsstandaard gebruikt als handvat voor de voortgangsgesprekken met teamleiders. Zij hebben hun gespreksformulier en beoordelingskader aangepast en een eigen concretisering gemaakt, passend bij hun eigen schoolpraktijk.

Zowel de teamleider als de leidinggevende vullen het gespreksformulier voorafgaand aan het gesprek in. Tijdens het gesprek bespreken ze de leiderschapspraktijken waarna de teamleider een ontwikkelplan maakt, als basis voor de ontwikkelgesprekken.

Een eerste gespreksronde is uitgevoerd met dit formulier, wat goede gesprekken heeft opgeleverd. De cyclus en formulieren blijven steeds in doorontwikkeling.