SRVO in de Week van de Starter | Online bijeenkomst startende schoolleiders

Van 10 t/m 14 oktober vindt de Week van de Starter plaats met diverse activiteiten voor schoolleiders.

SRVO organiseert een online bijeenkomst voor startende schoolleiders op woensdag 12 oktober.

Daarnaast zijn we aanwezig op de Opleidings- en Informatiemarkt op vrijdag 14 oktober. Deze vindt plaats tijdens de lunch van de tweedaagsen en de activiteiten van BSL en Voortgezet Leren.

Beeld: ©VO-academie

Wat is de Week van de Starter?

Van 10 t/m 14 oktober vindt voor de tweede keer de Week van de Starter plaats. In deze week zijn er diverse bijeenkomsten rond het inwerken en begeleiden van startende leraren, schoolleiders en bestuurders.

Een nieuwe rol vraagt om nieuwe kennis, vaardigheden en houding. Daar komen ook veel vragen en onzekerheden bij kijken. Niet alleen voor de starter zelf, maar ook voor de school is het daarom noodzakelijk een beginnende leraar, schoolleider of bestuurder goed toe te rusten en te begeleiden. Tijdens de Week van de Starter gaat het over de begeleiding zelf, maar ook over hoe je een goed inwerkprogramma kunt opzetten, in relatie met het strategisch HR-beleid (SHRM) van de school.