SRVO gaat op scholentour!

Na de zomervakantie gaat SRVO op tour en komt dan graag bij jouw school of scholengroep langs. Bijvoorbeeld bij jouw MT, op een studiedag of een moment voor schoolleiders binnen je scholengroep of (huis)academie. Er is veel mogelijk en meestal volledig kosteloos!

Beeld: ©SRVO

Wat kunnen we (gratis) bieden?

  • We laten verschillende manieren zien hoe je de beroepsstandaard kunt gebruiken in je school, en we gaan natuurlijk ook gelijk ermee aan de slag.
  • Reflecteren vindt iedere schoolleider belangrijk, maar het ontbreekt vaak aan tijd en rust. Maak in het programma tijd vrij voor een moment van reflectie (individueel en/of samen).
    • SRVO kan dit begeleiden m.b.v. de kaartenset behorend bij de beroepsstandaard.
  • We lichten verschillende toepassingen van de beroepsstandaard toe en denken mee hoe je die in jouw praktijk kunt vormgeven: ontwikkelgesprekken, talentontwikkeling, dialoog over gespreid leiderschap, je eigen reflectie en professionele ontwikkeling, etc. Lees hier enkele voorbeelden van scholen en opleidingsinstituten met toepassingen van de beroepsstandaard.
  • We kunnen reflectiegesprekken organiseren met professionele gespreksbegeleiding (door VO-managementcoaches).
    • Er is keuze uit drie vormen: de gesprekken kunnen met 2 of meer schoolleiders gehouden worden.

We stellen bij een bezoek ook graag vragen over hoe jullie naar de kwaliteit van leiderschap kijken.

Daarnaast vertellen we je graag over de actuele ontwikkelingen rondom het versterken van de positie van schoolleiders: bijvoorbeeld landelijke ontwikkelingen rondom extra gelden voor professionalisering van schoolleiders en de ontwikkeling van een schoolleidersplatform. Hoe kan jij - samen met andere schoolleiders - meebouwen aan de toekomst van de beroepsgroep? Lees alles over de ontwikkeling naar een schoolleidersplatform op www.vo-raad.nl/schoolleiders.

Hoe kan ik mij en/of mijn team aanmelden?

📞📧 Neem contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te verkennen, of direct al een concrete afspraak te maken. Bel of mail met Martine Maes, senior adviseur, m.maes@schoolleidersregistervo.nl | 06-57930691