Diverse artikelen over de beroepsstandaard in de praktijk

SRVO heeft in 2022 vijf toepassingen gedeeld van de beroepsstandaard in de dagelijkse school- en onderwijspraktijk!

Beeld: ©SRVO

Tot nu toe zijn verschenen:

 • De beroepsstandaard in de praktijk... in ontwikkelgesprekken met schoolleiders
  Directeur onderwijs Veronique Hermans van het Merletcollege in Cuijk, Grave en Mill (Noord-Brabant) vertelt hoe ze in gesprekken met twee schoolleiders werkt aan reflectievormen op maat.
 • De beroepsstandaard in de praktijk... in een opleidingstraject
  Natalie Engelvaart en Judith IJsseldijk, opleidingscoördinatoren van de Opleiding Professioneel Leiderschap (OPL) van Stichting IRIS CVO (7 scholen, regio Haarlem), vertellen hoe de beroepsstandaard toegepast wordt in het curriculum van de opleiding voor aankomend schoolleiders.
 • Beroepsstandaard als basis voor nieuwe waardering schoolleiderschap
  Een P&O'er van een scholengemeenschap en drie schoolleiders vertellen hoe ze de beroepsstandaard gebruiken als basis voor een nieuwe waardering van het schoolleiderschap, waaronder bijvoorbeeld aangepaste functiebeschrijvingen.
 • De beroepsstandaard in de praktijk... met de kaartenset in een opleiding voor schoolleiders
  Op Hogeschool Windesheim is de kaartenset van de beroepsstandaard gebruikt in de Master Educational Needs, leerroute Leadership in Education. Hoofddocent Edith Roefs vertelt wat dit heeft opgeleverd.
 • De beroepsstandaard in de praktijk... met 'Mijn beroepsreflectie' in een managementteam
  SRVO kwam langs op scholengemeenschap Greijdanus in Overijssel/Drenthe en liet de ongeveer 30 aanwezige schoolleiders op zichzelf en elkaar reflecteren met de kaartenset en het document 'Mijn beroepsreflectie'.