Noortje Schadenberg: mooie ontmoetingen en intensievere samenwerking

Directrice Noortje Schadenberg deelt haar belevenissen van de afgelopen tijd (sinds mei 2020)!

©SRVO

Beste collega-schoolleider, 

Zoals je in de nieuwsbrief las, heb ik het reuze naar m’n zin als directeur van SRVO. Ik heb hele interessante en inspirerende mensen mogen ontmoeten, zoals onder andere Alexander Rinnooy Kan (voorzitter van Adviesraad van SRVO), Kees van Bergeijk (directeur-bestuurder van het Martinuscollege), Suzanne von der Dunk (directeur Randstad Onderwijs), Hans van Willegen (directeur van B&T en één van de oprichters van SRVO), Jos Kusters (bestuurder van OMO) en heel veel leuke mensen bij de VO-raad, het ministerie van OCW en andere organisaties waar we mee samenwerken. Verder wen ik langzaam aan het politieke aspect waar we in het 'bovenschoolse overleg' rekening mee moeten houden. Dat is allemaal heel leerzaam en ik geniet er elke dag van om juist de koppeling met de scholen te blijven maken in deze politieke arena. Daar voegt SRVO als ‘van, voor en door schoolleiders’-organisatie echt wat aan toe! 

Het is duidelijk dat we als SRVO moeten gaan voor nog verder groeiende samenwerkingen. We maken hier een start mee door met de VO-academie te werken aan verdere samenwerking en efficiëntie. Met het ministerie van OCW en de VO-raad richten we ons op een traject van verdere financiële onafhankelijkheid. Ook we voeren gesprekken met het Netwerk van Schoolleiders, Schoolleiders voor de Toekomst en vakbonden over hoe we elkaar kunnen versterken en nog meer kunnen betekenen voor de schoolleiders uit het vo.

Dit is nu slechts een tipje van de sluier en zoals ik in de nieuwsbrief al aangaf, er gaat de komende maanden heel veel gebeuren en we houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte. Heb je ideeën of vragen, neem vooral contact op. We horen graag van jullie!

Groetjes,

Noortje Schadenberg, directeur SRVO