Podcast: vorige en nieuwe directeur van SRVO

In juni en juli 2020 publiceert SRVO een serie podcasts met schoolleiders en experts over meerdere kennisthema’s. In de aanloop naar deze serie gaan we in gesprek met de vorige en huidige directeur van SRVO: Leezan van Wijk en Noortje Schadenberg.

Op 15 mei 2020 is Noortje Schadenberg aangetreden als nieuwe directeur van schoolleidersplatform SRVO. Noortje neemt behoorlijk wat ervaring mee naar SRVO. De afgelopen drie jaar heeft ze als afdelingsleider gewerkt op het Maaslandcollege in Oss. ‘Daarvoor heb ik in Bemmel gewerkt als afdelingsleider van de vwo bovenbouw. Ook heb ik 11 jaar op het Kandinsky College in Nijmegen gewerkt als docent aardrijkskunde, decaan en later als examensecretaris. Daarnaast was ik medeoprichter en vijf jaar lang voorzitter van de landelijke vereniging voor examensecretarissen (PLEXS).’

Noortje volgt Leezan van Wijk op, die van 2016 tot begin 2020 directeur van SRVO was en is nu rector is van het Marnix Gymnasium in Rotterdam. Ze was betrokken bij de oprichting van SRVO in 2015, toen bleek dat er behoefte was aan een samenwerkingsverband voor schoolleiders, maar ook door schoolleiders. Leezan: ‘De vraag was: wie zou het SRVO gaan leiden? We wisten met z’n allen: dat moet een schoolleider zijn.’

Het leiden van het SRVO heeft Leezan veel gebracht, onder andere het besef dat Persoonlijk Leiderschap – jezelf als leider door en door kennen – voor haar het meest inspirerende kennisthema is. Tijdens het gesprek draagt Leezan het stokje over aan Noortje. Noortje geeft aan vooral naar Verbinding met de omgeving te willen zoeken. Ze vertelt enthousiast wat haar idealen zijn voor SRVO, maar ook voor de gehele beroepsgroep van schoolleiders.


Luister hieronder naar de podcast!
Gespreksleider: Patricia van Slobbe
 

Leezan en Noortje
Beeld: ©SRVO

Podcast SRVO - in gesprek met Leezan en Noortje