Noortje Schadenberg: nieuwe directeur SRVO

Noortje Schadenberg wordt de nieuwe directeur van schoolleidersplatform SRVO. Dat heeft het bestuur van SRVO vandaag bekendgemaakt. Noortje volgt Leezan van Wijk op. Leezan was van 2016 tot begin 2020 directeur van SRVO en is nu rector op het Marnix Gymnasium in Rotterdam. Met ingang van 15 mei aanstaande zal Noortje als directeur aantreden. Maak in dit interview alvast kennis met de nieuwe directeur van SRVO.

Noortje neemt behoorlijk wat ervaring mee naar SRVO. Ze heeft de afgelopen 3 jaar als afdelingsleider gewerkt op het Maaslandcollege in Oss. ‘Daarvoor heb ik in Bemmel gewerkt als afdelingsleider van de vwo bovenbouw. Ook heb ik 11 jaar op het Kandinsky College in Nijmegen gewerkt als docent aardrijkskunde, decaan en later als examensecretaris. Daarnaast was ik medeoprichter en 5 jaar lang voorzitter van de landelijke vereniging voor examensecretarissen (PLEXS).’

Meteen onder de indruk van SRVO
Noortje kent SRVO al goed. ‘Ik heb me als startende schoolleider aangemeld in 2016. Ik deed toen mee aan lead & learn van de VO-academie, waar Leezan een presentatie gaf. Ik was onder de indruk en heb me gelijk aangemeld. Ik ben onder andere met de zelfscan aan de slag gegaan en ik gebruik de opleidingscatalogus regelmatig.

Mooie wending in carrière
Aan enthousiasme geen gebrek bij de nieuwe directeur: ‘Ik vind SRVO belangrijk en heb veel interessante dingen gezien die Leezan gedaan heeft die ik ook graag zou doen, dus ik dacht ‘wie niet waagt, wie niet wint’. Toen mocht ik mijn naam hierbij zetten! Wow, wat een ontzettend leuke wending in mijn carrière. Na 16 jaar in verschillende scholen mag ik het nu van een andere kant gaan bekijken. Daar heb ik echt heel veel zin in. De uitbraak van het coronavirus zorgt nu wel voor een raar einde aan mijn tijd in school en een bijzonder begin als directeur van SRVO.’

Netwerken en van elkaar leren
Wat Noortje betreft weet over een paar jaar iedere schoolleider in Nederland SRVO te vinden. ‘Ik vind het heel erg belangrijk dat schoolleiders buiten hun eigen school een netwerk onderhouden, omdat we zo ontzettend veel van elkaar kunnen leren. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Ik ga me volledig inzetten voor het verder ontwikkelen van SRVO tot een onafhankelijke organisatie die echt nuttig is voor schoolleiders.’

©SRVO