Nieuw interview met afdelingsleider Willie Donker

In de rubriek Schoolleider in coronatijd staat een nieuw interview, dit keer met Willie Donker. Willie is afdelingsleider vwo op het Lauwers College in Buitenpost (Friesland). Ze is niet alleen een bevlogen afdelingsleider, maar sinds vorig jaar ook master in Human Resource Management. Daarom is ze betrokken bij de aanname van nieuw personeel. In coronatijd is dat moeilijker, want sollicitanten kunnen niet op gesprek komen en bij een videogesprek mis je belangrijke lichaamstaal. Iedere medewerker en leerling verdienen volgens Willie een eigen benadering, gericht op vertrouwen. ‘Leerlingen benader ik heel positief en als docent moet je doen wat bij je past. Wanneer zij zich goed voelen bij een online vragenuurtje of bij chatsessies, dan vertrouw ik hen daarin.’

Lees hier het interview met Willie Donker.