Bezoek 1700e schoolleider SRVO

SRVO telt inmiddels meer dan 1700 ingeschreven schoolleiders! Wouter Jaegers is de 1700e inschrijving bij SRVO en kwam bij ons op bezoek....

SRVO telt inmiddels meer dan 1700 ingeschreven schoolleiders! Wouter Jaegers is de 1700e inschrijving bij SRVO en kwam bij ons op bezoek. Sinds dit schooljaar werkt Wouter op het Mencia de Mendoza lyceum in Breda in de rol van afdelingsleider tto bovenbouw. Een nieuwe school en een nieuwe rol voor Wouter. ‘Ik ben op mijn eerste school ‘blijven hangen’, daar heb ik 12 jaar gewerkt als docent en uiteindelijk ook als leerlingcoördinator. De rol van schoolleider is nog nieuw voor mij.’ Wouter heeft zijn eerste 100 dagen als afdelingsleider op het Mencia er inmiddels op zitten. ‘Mijn eerste periode hier heb ik gebruikt om de school te leren kennen, in gesprek te gaan met mijn teamleden, veel te luisteren en nog meer te observeren’. Verbinding, dat is de term die Wouter als schoolleider typeert. Deze verbinding zoekt hij op in het contact met collega’s maar ook op organisatorisch en onderwijsinhoudelijk vlak. ‘Er ligt nu een schoolplan en dat zie ik als een mooie kapstok. Aan de ene kant hoop ik dat we hierdoor als schoolleiding eenheid uitstralen en dat het plan mij aan de andere kant ruimte geeft om binnen tto gerichte acties uit te zetten.’ Regelmatig kunnen sparren met collega-schoolleiders ziet Wouter als grote meerwaarde voor zijn aansluiting bij SRVO. ‘Ik vind het belangrijk om ook buiten mijn school met collega’s in gesprek te gaan. Ik leer graag van en met anderen. Dat wij als schoolleiders blijven leren, mogen we als beroepsgroep meer uitstralen.’

Wouter Jaegers