Eerste professionaliseringsdag procesbegeleiders reflectiegesprekken

Op woensdag 18 september vond de eerste professionaliseringsdag plaats voor procesbegeleiders van de reflectiegesprekken. Op woensdag 6 november en vrijdag 17 januari volgen er nog twee. Tijdens deze dagen maken VO-managementcoaches, die zich hebben aangemeld als procesbegeleider, de drie methodieken voor het voeren van een reflectiegesprek eigen. Het betreft zowel VO-managementcoaches in opleiding als VO-managementcoaches die de opleiding hebben afgerond.

Het gaat om de methodieken: Dynamisch reflecteren, Waardecreatie en Appreciative inquiry. Op de laatste dag, 17 januari, wordt het reflectiegesprek met schoolleiders in de praktijk geoefend. De leerlijn van elke methodiek bestaat uit twee of drie workshops (afhankelijk van de kennis van een bepaalde methodiek). Na afronding van alle benodigde workshops ontvangen de procesbegeleiders een certificaat.

Procesbegeleiders gezocht!
We kunnen nog procesbegeleiders gebruiken. Volg jij momenteel een opleiding om VO-managementcoach te worden, dan zijn wij op zoek naar jou! Tijdens de opleiding tot VO-managementcoach doe je coachervaring op. Hierdoor beschik je straks over de juiste vaardigheden en ervaring om als procesbegeleider van de reflectiegesprekken op te treden. Door aan de slag te gaan als procesbegeleider van de reflectiegesprekken kun je jouw vaardigheden in de praktijk brengen en verder ontwikkelen.

Meld je aan!
Wil jij je als procesbegeleider aanmelden of meer informatie over de reflectiegesprekken of professionaliseringsdagen? Neem dan contact op met SRVO: (030) 5500 220 of info@schoolleidersregistervo.nl

Reflectie
©SRVO