Nieuw schooljaar: zo stippel je je professionaliseringskoers uit!

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Maak een frisse start en ga aan de slag met het uitstippelen van jouw professionaliseringskoers binnen jouw schoolcontext. Via SRVO zijn er verschillende mogelijkheden om jezelf verder te professionaliseren: je kiest een opleiding uit in onze opleidingscatalogus, je geeft je op voor een gratis reflectiegesprek en/of je vult de zelfscan in.

Opleidingscatalogus
De opleidingscatalogus biedt een overzicht van honderden opleidingen als het gaat om de professionele ontwikkeling voor schoolleiders en bestuurders in het voortgezet onderwijs. Denk hierbij aan opleidingen op het gebied van persoonlijk leiderschap, kwaliteitsontwikkeling, inrichten van het (toekomstig) onderwijs, verbinding met de omgeving, regie en strategie, leidinggeven aan verandering en diversiteit. Neem een kijkje en laat je inspireren!

Reflectiegesprekken
Via SRVO is het ook mogelijk om jezelf te professionaliseren door het voeren van een reflectiegesprek. Ruim 30 collega-schoolleiders gingen je voor! Door met collega’s in gesprek te gaan over je eigen leervragen, krijg je nog beter zicht op jouw professionaliseringskoers en wat je te doen hebt binnen jouw schoolcontext. Meedoen is gratis, vertel het dus ook aan collega-schoolleiders, zodat zij ook van deze mogelijkheid gebruik kunnen maken! Geïnteresseerd? Lees snel meer!

Zelfscan
De Zelfscan is een digitaal instrument waarmee je op eenvoudige manier de kenmerken van jou als persoon en schoolleider in kaart brengt. De Zelfscan kan een positieve bijdrage leveren aan de professionele dialoog met je collega’s, mede-schoolleiders, ouders, leerlingen en je omgeving en zodoende bijdragen aan jouw verdere ontwikkeling en professionalisering. Het invullen van de scan neemt ongeveer 1 uur tijd in beslag. Log in op MijnSRVO en doe de Zelfscan!

Meer informatie
Neem contact op met SRVO: (030) 5500 220 of info@schoolleidersregistervo.nl

Reflectie