Schoolleider Daan van Weelie over Dynamisch reflecteren

"Ik beschouw reflectie als een belangrijk onderdeel van mijn werk als schoolleider"

Taskforce - Daan van Weelie

Schoolleider Daan van Weelie van Singelland Burgum

Waarom heb je je opgegeven voor een reflectiegesprek?
Uit nieuwsgierigheid heb ik meegedaan aan een reflectiegesprek. Ik beschouw reflectie als een belangrijk onderdeel van mijn werk als schoolleider. Eens uitproberen hoe het zou werken met onbekende deelnemers via SRVO. En ook om SRVO te ondersteunen in het ontwikkelen van nieuw aanbod. 

Welke methodiek heb je uitgekozen en waarom heb je voor deze methodiek gekozen?
De methodiek van Dynamisch reflecteren, die methode kende ik nog niet.  

Hoe ging het reflectiegesprek?
Ik vond het verrassend, verfrissend, leuk om te doen en nuttig. De coach ging plezierig te werk en gebruikte het vierstoelenmodel. De vier stoelen drukken vier verschillende posities uit die je in je innerlijke dialoog kunt innemen: denken, voelen, verruimend denken en verruimend voelen. Dat kan als denkmodel, metaforisch, maar voor dit reflectiegesprek had de coach letterlijk vier stoelen neergezet. Het werkte verhelderend om bij een switch in mijn denken daadwerkelijk op een andere stoel te gaan zitten. Wat ik echt verrassend vond is dat het ook andersom werkte: zodra ik op de stoel 'verruimend denken' ging zitten, ging ik ruimer denken. De coach en collega waren ondersteunende toehoorders, waardoor ik hardop bleef reflecteren. Het was bovendien leerzaam om de reflecties van mijn collega te observeren.

Vond je iets lastig aan het gesprek?
Het was even wennen om erin te komen, maar niet echt lastig. De reflectie ging niet heel diep. Ik vind Dynamisch reflecteren met het vierstoelenmodel een lichte werkvorm, of de coach paste het model op een lichte manier toe. Vanuit Friesland is het een flinke investering om naar Utrecht te gaan voor een relatief korte bijeenkomst, maar ik vond het de moeite waard.

Wat heeft het gesprek je opgeleverd?
Ik heb meer helderheid gekregen in de casus die ik inbracht. De stoel 'verruimend voelen' bleek voor mij een prettige plek om even uit te rusten, even niets te doen en niet te denken. Het lukt mij inmiddels om dit af en toe in praktijk te brengen. Even op een andere 'stoel' gaan zitten.

Raad je een reflectiegesprek aan bij je collega-schoolleiders?
Ik vind het zeker een aanrader om zo maar eens mee te doen. Je staat een moment stil bij je werk, of iets dat op dat moment speelt in je werk. Je ontdekt weer een andere zienswijze en je ontmoet nieuwe collega's.

Ook net als Daan deelnemen aan een reflectiegesprek?

Sta jij ingeschreven bij SRVO? Dan kun je je gratis en eenvoudig via het MijnSRVO voor een reflectiegesprek in het schooljaar 2019/2020 aanmelden. Je geeft aan of je aan een georganiseerd gesprek wilt deelnemen of zelf een gesprek wilt organiseren en welke methodiek je wilt gebruiken. Bekijk de posters en kom meer over de methodieken te weten.

Heb je je nog niet aangemeld bij het grootste landelijke netwerk van schoolleiders? Schrijf je dan nu eenvoudig en kosteloos in! Ben je benieuwd hoe SRVO een rol kan spelen in jouw (school)ontwikkeling? Bekijk dan ons korte promotiefilmpje.

Meer informatie?
Log in op MijnSRVO of neem contact op met SRVO: (030) 5500 220, info@schoolleidersregistervo.nl