Schoolleider aan zet

Op woensdag 10 april is tijdens het congres De Staat van de Schoolleider het gelijknamige magazine gepresenteerd. In een nauwe samenwerking hebben de AVS, de schoolleidersafdeling VO van de VO-raad en meerdere schoolleiders waaronder Alexander van Horssen (namens SRVO) deze Staat samengesteld. Met dit magazine laten we aan iedereen die zich bezighoudt met (school)-leiderschap zien dat we niet meer om het beroep van schoolleider heen kunnen. De schoolleider is aan zet en wij laten met trots ons vak zien.

De staat van de schoolleider.2

'De tijd dat de school een bastion was, is voorbij. Tegenwoordig heb je je als schoolleider te verhouden tot de wereld in en rond de school en moet je continu schakelen tussen verschillende niveaus. Daarmee is communicatie voor de schoolleider een belangrijke taak geworden'.

'Schoolleiders leveren een belangrijke bijdrage aan de onderwijskwaliteit en zijn verantwoordelijk voor honderden, soms zelfs duizenden leerlingen. Maar het vak van schoolleider kan ook eenzaam zijn. Daarom is het belangrijk dat de schoolleider steun heeft van bestuur en toezicht, op allerlei vlakken'.