23 november Workshop tijdens VO-congres: de beroepsstandaard in de gesprekscyclus met schoolleiders

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Beatrix Theater, Jaarbeursplein 6A, 3521 AL Utrecht

Deze sessie vindt plaats tijdens het VO-congres op woensdag 23 november 2022 in de eerste ronde in de ochtend.

Vanwege een grote brand in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein is het VO-congres van 22 september afgelast. Het congres is verplaatst naar 23 november in het Beatrix Theater in Utrecht.

Zet in mijn agenda

De centrale vraag in deze workshop is hoe je de Beroepsstandaard schoolleiders VO kan gebruiken voor het voeren van het goede gesprek. Sprekers zijn Noortje Schadenberg (directeur SRVO) en Jan van der Meij (directeur Alma College).

Beeld: ©SRVO en VO-raad

Inhoud workshop

  1. Je gaat zelf aan de slag met vragen, zoals: Vanuit welke kwaliteiten en waarden handel jij als schoolleider vanuit het perspectief van de leerling?
  2. Vervolgens verdiepen we hoe je structureel dit goede gesprek kunt voeren. De beroepsstandaard biedt een mooie inspiratiebron en gemeenschappelijke taal over wat van schoolleiders wordt verwacht, en een handvat hoe je je daarin kunt ontwikkelen. Een belangrijke stap die we in de hele sector stimuleren, is om de beroepsstandaard in te bedden in de hele gesprekscyclus, passend bij de doelen van de school (sHRM). Luister naar de visie van schoolleider Jan van der Meij hierop, en wat hij in zijn eigen praktijk daarmee heeft gedaan. Hiermee inspireren we je om je (onderwijskundig) leiderschap en jouw visie daarop te blijven ontwikkelen.
  3. Voor deze workshop hebben we een handreiking ontwikkeld met voorbeelden, een ontwikkelmodel en concrete handvatten om de beroepsstandaard in te bedden in jullie gesprekscyclus. Bekijk de handreiking, bespreek in kleine groepjes waar je nu staat en wat een volgende stap kan zijn.

Wil je meedoen?

Zorg dan dat je je hebt aangemeld voor het VO-congres, we zien je dan graag in onze workshop!