08 december Sessie Ego-Professionaliteit (i.s.m. Bureau van Zimmeren)

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online (via Zoom)

✍️ Meld je aan via dit Microsoft Forms-formulier!

Ben jij je bewust van jouw ego en hoe bewust sta jij voor jouw medewerkers, school en leerlingen? Meld je aan voor deze gratis online sessie voor schoolleiders, georganiseerd door Bureau van Zimmeren! 

Tip: Wil je nog meer uit de sessie halen, doe dan samen met een fijne collega mee om in gesprek jullie inzichten te verdiepen!

We hebben allemaal weleens vervelende situaties meegemaakt op het werk waarbij we achteraf baalden van onze reactie en we vonden dat we professioneler hadden moeten/willen reageren.

Veel onderwijsmensen komen in hun werk situaties tegen die hun professionaliteit (negatief) beïnvloeden en ervoor zorgen dat ze vanuit ego handelen. Wij noemen dat Ego-Professionalteit. Je handelen lijkt professioneel, maar wordt feitelijk gestuurd door je ego. Je reageert dan niet vanuit wie je werkelijk bent of vanuit je beroepshouding, maar je maakt de situatie op de een of andere manier persoonlijk. Qua gedrag ben je bezig met controle en vermijding. Dit is uitermate vermoeiend en geeft stress. Zolang ons ego (bewust of onbewust) een woordje meespreekt in ons handelen, lopen we meer risico op onevenwichtig functioneren met als ziekte, langdurig uitval of zelfs het beroep verlaten als eindresultaat.
 

> Deze sessie is een 2 uur durende kennismaking met kennis en vaardigheden vanuit de module Ego-Professionalteit van Bureau van Zimmeren (meer informatie over de hele module).