21 november Masterclass voor schoolleiders: "Wat is hier eigenlijk aan de hand?" - Van oud zeer naar nieuwe zin

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Amersfoort

De precieze locatie van deze bijeenkomst volgt nog. Inloop vanaf 12:45 met koffie/thee.

Aanmelding is kosteloos, maar niet vrijblijvend. Mocht je zelf verhinderd zijn, vraag dan een collega-schoolleider van je eigen of een andere school om jouw plek in te nemen. We verheugen ons op je komst!

✍️ Meld je aan via dit Microsoft Forms-formulier!

Zet in mijn agenda

Je herkent het vast wel. Je merkt aan je team dat er iets speelt, waar je niet goed je vinger op kunt leggen. Of je begrijpt niet waarom er altijd weerstand komt als jij de resultaten wilt bespreken. Of je bent al jaren bezig met onderwijsvernieuwing en het komt maar niet echt van de grond. Of er zijn andere terugkerende patronen bij jou op school.

Je wilt je team dus graag meenemen, en dan vraag je je waarschijnlijk wel eens vertwijfeld af: “Wat is hier eigenlijk aan de hand?!” “En wat kan ik daar als schoolleider mee doen?!”

Beeld: ©SRVO

Inhoud masterclass

In deze masterclass geven Femmy Wolthuis en Sander Galjaard, werkzaam bij In Mundo Coöperatie U.A., een inkijk in wat er ten grondslag kan liggen aan hardnekkige patronen in jouw school.

  • Wat kun je als schoolleider doen om het herhalende patroon te doorbreken? We staan in het bijzonder stil bij het thema ‘oud zeer in organisaties’, dat vaak ten grondslag ligt aan zich herhalende patronen. Hoe kun je daarmee omgaan en de weg vrijmaken naar de gewenste verandering?
  • We staan stil bij wat een gezond systeem nodig heeft om goed te functioneren, en hoe je het herkent als dat niet zo is.
  • Ook maak je kennis met de transitiecirkel.

Tijdens de masterclass is er alle ruimte om je eigen vragen en casuïstiek in te brengen.

Ter voorbereiding

Voorafgaand aan de masterclass vragen we om je in te lezen door middel van één of twee artikelen. Zodat we direct samen de diepte in kunnen.

De beroepsstandaard in deze sessie

SRVO organiseert regelmatig bijeenkomsten om samen met schoolleiders en experts van elkaar te leren om de leiderschapspraktijken en persoonlijke kwaliteiten van de beroepsstandaard invulling te geven. In deze masterclass werken we o.a. met de persoonlijke kwaliteiten: systeemdenken,  emotionele sensitiviteit en multiperspectiviteit. De leiderschapspraktijk Leiding geven aan schoolontwikkeling komt ook aan bod.

Over In Mundo Coöperatie U.A.

In Mundo Coöperatie U.A. richt zich op het versterken van leiderschap in het onderwijs: leiderschap dat bijdraagt aan gezonde en levendige organisaties. Daarmee dragen we bij aan het vormgeven van zinvol en betekenisvol onderwijs. Dat betekent voor ons dat onderwijs gericht is op de ontwikkeling van mensen met het oog op het welzijn van al het leven op aarde.

Op LinkedIn vind je meer informatie over de achtergrond van Femmy Wolthuis en Sander Galjaard.