09 december Masterclass (online): Deep Democracy | vrijmoedig spreken en openhartig luisteren

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online (via Zoom)

✍️ Geef je op via dit Microsoft Forms-formulier!

Na aanmelding ontvang je de Zoom-link in je mailbox.

Tijdens deze masterclass neemt Frank Weijers je mee in de basisfilosofie van Deep Democracy én je leert direct een paar tools te gebruiken, die je de volgende dag al kunt inzetten.

Inhoud van de sessie

Er worden onthutsend veel slecht gesprekken gevoerd. Dat zijn gesprekken waarin we elkaar vanuit monopolies van de waarheid proberen te overtuigen, en daardoor niet meer naar elkaar luisteren. En vaak zeggen we niet echt wat we te zeggen hebben, uit angst voor conflicten. Kortom, een gebrek aan openhartig luisteren en vrijmoedig spreken.

Dat kan heel anders. Deep Democracy biedt een zienswijze en een serie methodieken die helpen om goede gesprekken te voeren, waarin werkelijk vrijmoedig wordt gesproken en openhartig naar elkaar wordt geluisterd. Dat helpt niet alleen om écht goede gesprekken voeren, maar ook om het beter soort conflicten met elkaar te kunnen hebben: in verbinding met elkaar, met plezier, conflicterende perspectieven uitwisselen én die werkelijk van elkaar horen. Zo benutten we ons gezamenlijke potentieel.

📗 Deep Democracy en de beroepsstandaard

Bij welke leiderschapspraktijken haakt dit aan? Denk aan leidinggeven aan de ontwikkeling van medewerkers in de onderlinge samenwerking. Ook bij leidinggeven aan de schoolontwikkeling gaat het om stimuleren van samenwerkingsprocessen en gedeelde besluitvorming.

Verder vraagt het van persoonlijke kwaliteiten die je inbrengt om sociale kwaliteiten, zoals emotionele sensitiviteit en communicatieve vaardigheden.
 

©www.humandimensions.nl

Over Frank Weijers

Frank Weijers (1957) is als proceskundige opgeleid in interventiekunde, transactionele analyse (TA), systemisch werk, Deep Democracy en corporate antropologie. Hij werkte bij een aantal onderwijsinstellingen als interim-directeur, leidde verschillende internationale projecten (onder meer in de Filippijnen en Hongarije) en woonde vier jaar op Curaçao, waar hij het Vespucci College opzette.

Frank was opleider leiderschapsontwikkeling en groepsdynamica aan de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement (NSO) en werkt veel met (teams van) leidinggevenden, waarbij hij aangenaam ontregelt en verheldert.
Lees hier meer over Frank.