Gelijke kansen, ik ben ook een mens
Beeld: © SRVO

Procesbegeleiders

Geef je je op voor een door SRVO georganiseerd reflectiegesprek. Dan krijg je via SRVO een procesbegeleider aangewezen. Dit zijn onze procesbegeleiders:

Beeld: ©SRVO
Everdine van der Velden

Mijn naam is Everdine van der Velden. Sinds 2005 werk ik met veel plezier op het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen, eerst als conrector, de laatste jaren als rector-bestuurder. 

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten; wandelen en hardlopen doe ik ieder weekend. En in het zeilseizoen zijn we vaak op het water te vinden: uitstapjes van een dag of een paar dagen in Friesland, en van tijd tot tijd een langere tocht.

Het werk als schoolleider doet op veel verschillende manieren een appèl op je. Dat vind ik intrigerend op mijn eigen werkplek, maar ook in gesprekken met collega-schoolleiders. Met elkaar uitwisselen wat we meemaken, en hoe we ons verhouden tot wat van ons gevraagd wordt….; daar nemen we te weinig de tijd voor, terwijl er zoveel van te leren is. Ik speel daar graag een rol in; de in te zetten methodieken bieden een mooie structuur.
 

Beeld: ©SRVO
Hiltje Rookmaker

Mijn naam is Hiltje Rookmaker. Ik werk ongeveer dertig jaar in het onderwijs. Hierbij heb ik vele kanten ervaren van onderzoek doen, voor de klas, diverse leeftijdsgroepen van kleuters tot volwassen, adviseur, coach, leiding geven, besturen en toezicht houden en beleidsmatig. De plekken waar ik dit heb op gedaan zijn een universiteit, een ministerie in Den Haag, een onderwijsadviesbureau en op mijn huidige plek bij Openbaar onderwijs Groningen momenteel als rector.

In mijn optiek is het zo dat je onderwijs altijd samen maakt. Vandaar dat ik graag in gesprek ben met andere mensen uit het onderwijs om samen te kijken wat gaat goed en wat kan beter. Gesprekken zijn gericht op een win-winsituatie van alle partijen tijdens een gesprek.
 

Beeld: ©SRVO
Ingrid van Zuijdam

Ik ben Ingrid van Zuijdam, opleidingsdirecteur aan het Stedelijk College Eindhoven. Ik ben VO-managementcoach en heb ook de practitioner coachopleiding afgerond. Ik heb een eigen coachpraktijk (www.twee7twee.nl) en woon in Tilburg. Ik ben van oorsprong docente Lichamelijke Opvoeding en ben op dit ogenblik nog sportief in de vrije tijd: fietsen, hardlopen en volleybal. Ik houd van (verre) reizen, ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen. Ik vind het een uitdaging om te kijken hoe iedereen inclusief ikzelf kan blijven ontwikkelen. Coaching en het voeren van reflectiegesprekken kunnen daarbij helpen. Ook daarin houd ik van beweging. Dynamische modellen spreken mij zeer aan.
 

Beeld: ©SRVO
Joost van Rijn

Mijn naam is Joost van Rijn. Ik heb 11 jaar gewerkt als docent geschiedenis en economie, 29 jaar als eindverantwoordelijk rector en daarna ben ik directeur-bestuurder op O.R.S. Lek en Linge in Culemborg en Geldermalsen geworden.

Deze school is onder mijn leiding gegroeid van een startende school met 200 leerlingen naar een brede schoolgemeenschap met 4000 leerlingen op zes locaties in twee gemeentes.

Ik heb veel ervaring met het intern opleiden en coachen van leidinggevenden op die school. In dat kader heb ik ook meerdere coachopleidingen gevolgd. Op groei gerichte reflectie op het eigen functioneren is daarin een belangrijke sleutel.

Ik vind het waardevol en plezierig om mensen te helpen in hun groei als leidinggevende. Hierbij kan ik de opgedane ervaring als eindverantwoordelijk schoolleider/bestuurder inzetten.
 

Beeld: ©SRVO
Judith Busscher

Ik ben Judith Busscher en sinds 1 augustus 2020 heb ik mijn eigen coachpraktijk waarin ik me voornamelijk richt op het onderwijs. Daarvoor heb ik 23 jaar gewerkt als docent Engels, remedial teacher en afdelingsleider.

In mijn functie als afdelingsleider heb ik door middel van gespreid leiderschap de kwaliteiten van mijn collega’s gestimuleerd en hen het vertrouwen gegeven om deze verder te ontwikkelen. Daarbij ondersteunde, confronteerde en complimenteerde ik ze waardoor ze konden groeien in hun professionaliteit en persoonlijkheid. Als coach zoek ik, onder andere door vraagstelling, samen met de coachee naar oplossingen. Daarbij geloof ik sterk in hun eigen kracht: ‘Loslaten betekent niet laten vallen, maar iemand de kans geven om op eigen benen te staan’.

Als procesbegeleider help ik anderen om bepaalde situaties anders te belichten waardoor er verschillende inzichten kunnen ontstaan.

Beeld: ©SRVO
Christel Wets

Mijn naam is Christel Wets. Ik werk als interim schoolleider op VO-scholen. Drie jaar geleden heb ik voor interim werk gekozen, na 28 jaar als docent economie/geschiedenis en afdelingsleider gewerkt te hebben. Het geeft mij veel afwisseling in mijn werk en ik leer er zo ontzettend veel van!

Ook coach ik teamleiders in persoonlijk en onderwijskundig leiderschap. Naast mijn werk ga ik jaarlijks mee als begeleider van Werelddocent reizen van Edukans. In oktober ga ik weer met 20 collega's uit PO, VO en beroepsonderwijs naar Ghana, om samen te werken met de collega's ter plaatse.